Bouwbedrijf verhuist cruciale software naar de cloud

Programmatuur waar de mensen van Boele & Van Eesteren blindelings op moeten kunnen vertrouwen

Bouwbedrijf verhuist cruciale software naar de cloud

U kent vast het vernieuwde Centraal Station in Amsterdam? Of misschien bent u recent het nieuwe Stadskantoor in Utrecht gepasseerd, of het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag? Tot de verbeelding sprekende projecten die zijn gerealiseerd door bouwbedrijf Boele & Van Eesteren (onderdeel van VolkerWessels). Bouwprojecten waarbij de mensen van Boele & Van Eesteren  (B&vE) blindelings moeten kunnen vertrouwen op hun programmatuur, computerapparatuur, netwerken en hun gegevens. Daarom is Boele & Van Eesteren al jarenlang klant bij InterExperts. En sinds medio mei draait hun software voor de verlofregistratie, de nazorg en het bedrijfsinformatiesysteem in het datacenter van InterExperts.

Cruciale bedrijfsinformatie

Bouwprojecten genereren veel data met cruciale projectgegevens. Deze informatie moet altijd en overal beschikbaar zijn. Toen Boele en Van Eesteren in 2015 migreerde naar het systeem van VolkerWessels, moest alle bedrijfsinformatie van nieuwe en gerealiseerde bouwprojecten beschikbaar blijven. Echter, B&vE werkte met specifieke systemen, die niet aansloten op de systemen van VolkerWessels. Ook kon de gebruikte programmatuur niet op andere systemen gefaciliteerd worden. De oplossing voor dit probleem lag gelukkig ‘in the cloud’. Want sinds medio mei draait de specifieke B&vE programmatuur, waaronder Linux en Novell toepassingen, met bijbehorende data in de cloud in het datacenter van InterExperts.

Flexibiliteit

“De relatie tussen B&vE en InterExperts gaat terug naar de beginjaren van InterExperts, waarbij flexibiliteit het kernwoord was en is”, vertelt Ernst van Ballegoie, hoofd F&A bij Boele & Van Eesteren. Als B&vE bijvoorbeeld aan een bouwproject begint, verzorgt InterExperts de IT-apparatuur, de voorzieningen, datalijnen en aansluiting op het netwerk op de bouwplaats. Gemiddeld spreek je dan over een werkplek voor zo’n 50 mensen. Bouwplaatsen zijn natuurlijk niet de meest ideale omgeving voor computers en printers, maar door de jarenlange ervaring weten de mensen van InterExperts waar de gevaren en de mogelijkheden liggen. Van Ballegoie hierover: “InterExperts heeft maar een enkel woord nodig om te snappen wat wij bedoelen en de ondersteuning gaat goed, snel en deskundig. Ook het verlofsysteem van alle medewerkers is via InterExperts’ Verlofkaart geautomatiseerd en voor de verplichte beveiligde toegang tot de bouwplaatsen gebruikt B&vE de Digitale Bouwpas.”

Voorstel op maat

Toen bleek dat de programmatuur en gegevens bij de integratie naar het netwerk van VolkerWessel niet ondersteund konden worden, heeft InterExperts een voorstel op maat gemaakt om toegang tot de applicaties te behouden. Voor een vast bedrag per jaar draaien de specifieke applicaties van B&vE nu op de systemen van InterExperts. Daarnaast zorgt InterExperts voor alle updates, onderhoudt InterExperts de programmatuur en maakt InterExperts de back-ups van de systemen. En in geval van vragen en problemen staat de helpdesk in Rotterdam tot de beschikking van B&vE.

Proefmigratie

Om de klant zekerheid te geven, is begin 2015 een proefmigratie gedaan. En met succes. Boele & Van Eesteren testte de programmatuur, controleerde of alle gegevens correct was overgekomen, of de email correct werkte en of alle gewenste informatie op de juiste (virtuele) locaties beschikbaar was. Toen duidelijk was dat deze proefmigratie voldeed aan de wensen en eisen van B&vE, is, onder een strakke regie, de volledige migratie gerealiseerd. Op 1 juni 2015 verliepen de softwarelicenties van de oude systemen, dus dat was de absolute deadline.

Om efficiënt met de beschikbare opslagruimte in het datacenter van InterExperts om te gaan en het beheer zo voordelig mogelijk te houden, zijn de applicaties en netwerksystemen kritisch bekeken. Alle applicaties en bijbehorende data zijn vervolgens overgezet, maar de onderliggende laag (besturingssysteem en netwerkomgeving) is in afgeslankte vorm overgenomen. En sinds begin mei 2015 draait alles naar behoren in het datacenter van InterExperts. Flexibel maatwerk.

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å