Identity en accessmanagement

Grip op toegang naar uw applicaties en gegevens.

Identity en accessmanagement

Uw gegevens zijn úw eigendom en dat wilt u graag zo houden. Met behulp van een goede identiteitsoplossing in combinatie met adequate toegangscontrole houdt u grip wie toegang heeft tot welke dienst of gegevens. Samen met een goede firewall wordt uw netwerk een onneembaar maar voor u toegankelijk fort.

Netwerk beveiliging

Uiteraard is naast IDM en toegangscontrole naast een goede netwerk beveiliging nog steeds noodzakelijk. Ook op dit gebied bieden wij u keuze. Gebaseerd op open source leveren en ondersteunen wij de Endian UTM Security Gateway. Daarnaast hebben wij onze focus gelegd op ZyXELL USG en cisco ASA series.

Toegangscontrole

Naast Identity Management zal een goede toegangscontrole ingezet moeten worden. Voor webbased bedrijfsgegevens welke van buitenaf benaderd moeten worden maken we veel gebruik van NetIQ Access Manager. In elke omgeving in te zetten beveiligt deze oplossing op basis van identiteiten of rollen zowel interne als externe websites. Andere voordelen van NAM in uw omgeving zijn onder andere het vereenvoudigen van uw SSL certificaten, Single Sign-On voor al uw web servers of het kunnen inzetten van multi-factor authenticatie voor gevoelige sites.
Ook uw wireless netwerk kunnen we voorzien van een eenvoudige toegangscontrole. Met behulp van onze eigen Hotspot Manager kunnen zowel eigen medewerkers als tijdelijke gasten veilig en gecontroleerd verbinding maken. Voor meer informatie over deze oplossing zie [hotspot manager]

Identity management

Om uw gegevens zo optimaal mogelijk te beveiliging, maar tegelijkertijd zo toegankelijk mogelijk te maken voor uw gebruikers kunnen we een combinatie van technieken gebruiken. Als eerste is zal degelijk gebruikersbeheer ingezet moeten worden om een wildgroei aan accounts op verschillende systemen tegen te gaan. Met NetIQ Identity Manager als framework kan een dergelijk systeem snel en eenvoudig opgezet worden. Met koppelingsmogelijkheden naar de meest uiteenlopende systemen is het niet meer nodig autorisaties handmatig aan te brengen of terug te trekken. Bij het vertrek van een personeelslid zullen dus geen ongewenste accounts achter blijven met alle mogelijke gevolgen van dien.

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å