Koppelingen en integraties

Betere applicaties door effectieve koppelingen.

Koppelingen en integraties

Wanneer losse applicaties met elkaar gekoppeld en geïntegreerd worden zijn ze vele malen nuttiger. Een goede koppeling bespaart u en uw medewerkers veel werk, en voorkomt ook dat er fouten gemaakt worden doordat informatie steeds gekopieerd moet worden. Met een effectieve integratie wordt informatie automatisch actueel gehouden en voorkomt u dat informatie binnen een systeem veroudert. InterExperts heeft ruime ervaring met het koppelen en integreren van uiteenlopende applicaties en systemen.

Ervaring

Door onze achtergrond zijn wij het gewend om met een veelvoud van systemen te communiceren. Of dit nu specifieke koppelvlakken voor een bepaalde applicatie zijn, webservices, databasekoppelingen of externe API's: wij hebben ruime ervaring met het koppelen en integreren van diverse systemen. Voor een aantal projecten is door ons zelfs een module ontwikkeld om de gegevens van verschillende systemen te combineren tot één uniforme interface voor andere ontwikkelaars.

Heeft u applicaties die u met elkaar wilt integreren? Of wilt u een uitbreiding realiseren op een bestaande toepassing of dataset? Wij denken graag met u mee over de meest passende oplossing voor uw wensen.

Webservices

Veel systemen kunnen onderling gekoppeld worden via webservices. Een webservice is een open en platformonafhankelijke architectuur voor het realiseren van een koppeling tussen twee applicaties. Het belangrijkste voordeel is dat een koppeling eenvoudig te hergebruiken is voor andere applicaties (door de platformonafhankelijke architectuur).

Alle koppelingen die InterExperts zelf ontwikkelt zijn op basis van webservices, zodat ontwikkelaars van andere applicaties eenvoudig gebruik kunnen maken van een koppelvlak. Ook wordt er altijd technische documentatie opgesteld voor een koppeling (API). Een voorbeeld hiervan is de webservice van het Adressen Beheer Systeem, waarvan de documentatie en voorbeeldcode vrij beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Betaalsystemen

Wanneer u online betalingen wilt verwerken in uw applicatie of webshop is het van groot belang dat transacties op een betrouwbare en veilige manier verwerkt worden. Ook is er bij het ontwikkelen van een dergelijke koppeling voldoende aandacht nodig voor uitzonderingssituaties. InterExperts heeft ervaring met het integreren van betaalsystemen van betaalproviders, bijvoorbeeld Rabobank of Ogone. Door een koppeling met een betalingsprovider kunt u uw applicatie, website of webshop geschikt maken voor betalingen via iDeal, creditcard of andere betalingsmethoden.

InterExperts heeft onder meer voor het reserveringssysteem van een landelijke hotelketen een integratie ontwikkeld met een betaalprovider. Middels dit systeem worden maandelijks duizenden transacties probleemloos afgehandeld.

Koppelen van e-mail, agenda's en contacten

De informatie uit uw e-mailsysteem is vaak zeer nuttig om te hergebruiken in andere applicaties. Wat dacht u van een interne telefoongids die meteen laat zien wanneer u uit een afspraak komt? Of het gebruiken van de contactgegevens uit uw CRM-systeem binnen uw e-mailprogramma? Ingeplande afspraken automatisch koppelen aan het reserveringssysteem voor vergaderruimtes? Er zijn zeer veel nuttige toepassingen te bedenken om deze gegevens te hergebruiken binnen andere programma’s, of om andersom uw e-mail- en agendasysteem te voeden met informatie uit andere applicaties die binnen uw organisatie worden gebruikt.

Als enige partij in Nederland heeft InterExperts expertise voor het ontwikkelen van koppelingen met Data Synchronizer van Novell. Deze universele oplossing maakt het ontwikkelen van koppelingen tussen uw e-mailpakket en andere systemen mogelijk en zorgt ook voor een betrouwbare synchronisatie. Maak gerust een afspraak met ons om te bekijken of we een koppeling kunnen maken met uw applicaties.

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å