Open Source Event FOSDEM 2015

vrijdag, 13 februari 2015

Open Source Event FOSDEM 2015

Als leverancier en gebruiker van open source producten als Linux, MySQL en LibreOffice mocht InterExperts natuurlijk niet ontbreken op ’s werelds grootste 2-daagse open source event FOSDEM 2015. Duizenden ontwikkelaars van open source software kwamen eind januari/begin februari in Brussel bijeen om te praten over de laatste ontwikkelingen en presentaties bij te wonen. Vanuit InterExperts waren Justin Zandbergen, Geert Wirken en Niels de Blaauw present om het laatste nieuws voor u te signaleren.

Virtualisatie

Met meer dan 550 presentaties in 3 dagen tijd was selecteren een noodzaak. Aangezien virtualisatie bij menige klant van InterExperts speelt, stond dit item hoog op onze agenda en het team heeft zich in Brussel o.a. verdiept in LXD, live migraties en Docker.

Ook stonden presentaties van Mozila, PHP & Friends en Desktops op de agenda. InterExperts is hierdoor helemaal voorbereid op de komende aanpassingen in PHPUnit, de ontwikkelingen voor het automatisch uitrollen van afhankelijkheden met Composer en het optimaliseren van webapplicaties.

Mars One

Op een schrikkeljaar zijn we wel ingesteld, maar veel minder bekend zijn de schrikkelsecondes of de problemen die ontstaan door de verschillende tijdzones. Vandaar dat de mensen van InterExperts ook presentaties over dit onderwerp hebben bijgewoond.

Tot slot was er een seminar over het, in Nederland begonnen, Mars One project. Mars One is een stichting met als doel een permanente verblijf op Mars te realiseren. (de selectierondes voor kandidaten zijn momenteel gaande; in 2024 moeten de eerste 4 Marsreizigers vertrekken). En in deze presentatie kwam vooral naar voren, dat de open source denkwijze essentieel is bij dergelijke projecten. Een insteek die wij alleen maar kunnen onderstrepen.

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å