Novell koopt Sitescape

vrijdag, 15 februari 2008

Novell koopt Sitescape

Bron: Lanmagazine (www.lanmagazine.nl)

Novell heeft het bedrijf SiteScape overgenomen, de oprichter van het open source project ICEcore voor samenwerk-gereedschappen.

En opnieuw wordt een open source project overgenomen door een commercieel bedrijf. Na database MySQL en desktopvirtualiseerder innotek (van VirtualBox), die vorige maand en afgelopen week door Sun Microsystems werden ingelijfd, is het nu de beurt aan SiteScape, dat is gekocht door Novell. SiteScape is actief op het gebied van software waarmee 'gedistribueerde' werkgroepen beter kunnen samenwerken. Het kernproduct is ICEcore, dat vooral sterk is met gemeenschappelijke 'workspaces' en real-time samenwerkmogelijkheden.

Teaming + Conferencing
SiteScape heeft onder meer oplossingen ontwikkeld op het gebied van kennismanagement, projectbeheer en zakelijke continuïteit. Vorig jaar al werkte het bedrijf samen met Novell op het gebied van Novell Teaming + Conferencing, eveneens een samenwerkoplossing, gebaseerd op ICEcore. Deze oplossing draait zowel op Windows als GNU/Linux en ondersteunt naast Novell GroupWise ook Lotus Notes en Microsoft Exchange.

Samenwerktools
Met Teaming + Conferencing kunnen teams binnen en buiten het bedrijf samenwerken met behulp van verschillende tools, waaronder blogs, wiki's, instant messaging, chat, voice over IP and web-conferenties. Hoeveel Novell voor SiteScape heeft neergelegd, is niet bekend gemaakt.

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å