Hoe veilig zijn uw bedrijfsgegevens in de cloud?

woensdag, 12 juni 2013

Hoe veilig zijn uw bedrijfsgegevens in de cloud?

De afgelopen dagen kwam in het nieuws dat de Amerikaanse geheime dienst structureel alle elektronische communicatie die via de Verenigde Staten loopt analyseert en opslaat met het PRISM-programma (NRC.nl). Duidelijk is geworden dat informatie die door internetgebruikers opgeslagen werd bij grote internetbedrijven als Google, Microsoft, Facebook en Apple door de Amerikaanse NSA afgetapt en bewaard is.

Dergelijke onthullingen tonen aan dat het opslaan van gevoelige bedrijfsinformatie in de cloud risico's met zich mee brengt. Vertrouwt u al uw bedrijfsmail en documenten toe aan de Amerikaanse overheid? Veel grote aanbieders van clouddiensten – zoals Google, Amazon, Microsoft en Dropbox – vallen onder Amerikaans recht en gebruiken datacenters in de Verenigde Staten, waardoor informatie die door deze bedrijven wordt verwerkt door de NSA kan worden verwerkt. Geen prettig idee! Bovendien is het de vraag of u, met deze kennis, nog kunt voldoen aan bijvoorbeeld (wettelijke) eisen voor de bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging.

Op welke wijze zijn uw bedrijfsgegevens wel veilig?
Het is verstandig om niet te kiezen voor aanbieders van clouddiensten die in de VS of buiten de EU gevestigd zijn. Kies bijvoorbeeld niet voor Google Apps als e-mailprovider, maar kies een Nederlandse e-mailprovider of gebruik een eigen zakelijke e-mailomgeving. Kies niet voor Dropbox, maar neem een eigen oplossing voor het synchroniseren van bestanden (zoals bijvoorbeeld Novell Filr). En uiteraard houdt u met een betrouwbare virusscanner en spamfilter al veel gevaren buiten de deur. Met een Hotspot Manager beveiligt u uw draadloze netwerk voor uw gasten en medewerkers.

InterExperts denkt graag met u mee om er voor te zorgen dat uw bedrijfsgegevens wel in vertrouwde handen zijn. Wij hebben kennis van de markt en weten met welke producten u uw bedrijfsnetwerk kunt beveiligen. Maak gerust eens een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten.

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å