Nieuwsbrief mei 2011

donderdag, 27 mei 2010

Nieuwsbrief mei 2011

Voor u ligt de derde InterExperts-nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief willen we u kort informeren over activiteiten en marktontwikkelingen die voor u interessant kunnen zijn.

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief.

Klantendag een succes!

Op 26 maart heeft InterExperts haar eerste klantendag georganiseerd in de Van Nellefabriek.  Met lezingen o.a. over de Data Synchronizer Connector, GWAVA Reload, OpenOffice en ZenWorks Application Virtualisation werd een breed scala aan informatie geleverd. Zowel GWAVA, Novell als Nouenoff leverden hun bijdragen aan deze dag.

Gezien de positieve ervaringen van klanten en van onszelf zullen we proberen deze klantendag volgend jaar te herhalen.

Novell Brainshare 2010 Amsterdam

Van 19-21 mei j.l heeft Novell voor het eerst sinds 5 jaar weer een Brainshare evenement georganiseerd in Europa. En wel in de Passengers Terminal te Amsterdam. En natuurlijk: wij waren er bij! In drie dagen werden we volgestopt met technische informatie over Identity Manager 4, Zen Configuration Management 10, SuSe Linux en Open Enterprise server.  De kennis die we daar hebben opgedaan leverde vele ideeën op om implementatie, migraties en integraties bij onze klanten te verbeteren. Met name het nieuwe Identity Manager 4 is spectaculair verbeterd ten opzicht van de vorige versie. Ook constateerden we dat het product Teaming volwassen is geworden. Nieuwe ontwikkelingen zijn er verder in Cloud Computing en beheer daarvan en de Cloud Colloboration oplossing Pulse. Pulse is in potentie een geweldige oplossing, waar we nog veel van gaan horen!


Identity Manager 4

Sinds vorige maand is de nieuwe versie van Novell Identity Manager, versie 4, beschikbaar. Identity Manager is hét product voor uitwisseling van persoonsinformatie en authorisaties tussen verschillende systemen.

Deze versie kenmerkt zich door verbeterde rapportagemogelijkheden waardoor de controle op het hele Identity Management proces nog beter kan worden uitgevoerd.

Er zijn, naast de bekende connectoren voor bijvoorbeeld Active Directory en SAP, een aantal nieuwe connectoren toegevoegd, waaronder Sharepoint en Salesforce.com De nieuwe grafische designer maakt het mogelijk zonder te programeren workflows aan te maken. En als laatste feature is het nu mogelijk om een geïntegreerde Identity Vault te gebruiken. Het is niet meer nodig om hier een aparte tree voor in te richten.

Novellcongres.nl

Op 2 juni a.s. vindt het jaarlijkse Novellcongres plaats in de Reehorst. Uiteraard zijn wij ook weer van de partij op deze dag. Wij nodigen u van harte uit om ons deze dag op onze stand te bezoeken.

Tips en trucs

MS Excel, herstel van een corrupt document:
Als u document corrupt is heeft u een groot probleem. Daarom twee manieren om dit op te lossen.

  1. Vanuit het Bestandsmenu kies voor 'Open' (Office 2007: klik op het Office icoon en kies voor 'Open')
  2. Kies in het openingsscherm voor 'Openen en herstellen' en in het vervolgscherm kiest u voor 'Herstellen'.

De tweede optie:

  1. Kies vanuit het startmenu voor MS Office > MS Office hulpprogramma's > MS Office toepassingsherstel.
  2. Kies vervolgens voor MS Office Excel.
  3. Kies hierna voor 'Toepassing herstellen'

Wist u dat...

... u elke mailbox kunt voorzien van meerdere adressen voor intern en extern gebruik. Zo kunt u pietje.puk@nogiets.nl, p.puk@nogiets.nl etc. allemaal verbinden aan dezelfde mailbox. Hiermee kunt u adressen aanmaken voor verschillende soorten relaties.

... de InterExperts taskforce Windows 7 bezig is om voor u de meest efficiente migratie en implementatie te bedenken van Windows XP naar Windows 7?

... wij de websites die we maken voor klanten hosten op eigen webservers in een datacenter?

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å