Nieuwsbrief juni 2011

woensdag, 22 juni 2011

Nieuwsbrief juni 2011

Voor u ligt de InterExperts-nieuwsbrief van juni 2011. Met deze nieuwsbrief willen we u kort informeren over activiteiten en marktontwikkelingen die voor u interessant kunnen zijn.

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Novellcongres 2011 wederom succes

Woensdag 15 juni vond het jaarlijkse Novellcongres plaats. Uiteraard waren wij hier weer van de partij. Het was een bijzonder positieve dag waar wij vele van onze bestaande klanten hebben kunnen spreken, maar ook veel nieuwe contacten hebben opgedaan. Ook dit jaar toonden veel mensen interesse voor ons backupproduct SEP Sesam en de Endian firewall. Deze laatste is dit jaar nieuw in ons assortiment.

Ancel Schouwink, Justin Zanbergen en Frank Korpershoek hielden sessies over respectievelijk Vibe, Storage optimalisatie en SEP Sesam. Deze slides van deze sessies zijn te bekijken op onze website.

Tot volgend jaar!

Novell Vibe OnPrem

Vibe OnPrem is een product van Novell om samen te werken met collega's en andere gebruikers in een webgebaseerde applicatie. Het is de opvolger van Novell Teaming en kan op een gebruiksvriendelijke manier geconfigureerd worden.

U kunt bij de mogelijke toepassingen van Vibe denken aan:

  • intranet of extranet
  • kennisbank
  • document management systeem
  • zoekmachine voor documenten en andere informatie
  • mobiele toegang: geschikt voor iPad en andere tablets

Novell brengt Vibe in twee verschillende versies, namelijk: Vibe Cloud en Vibe OnPrem. Vibe Cloud is een hosted oplossing waar u een account aan kunt maken en vervolgens meteen samen kunt werken met collega's of externe partners welke ook een account hebben binnen de Vibe Cloud oplossing. Hiervoor is geen installatie op uw eigen netwerk nodig. Vibe Cloud is gebaseerd op het Google Wave federation protocol (compatible met Google Wave) en biedt niet alle mogelijkheden van Vibe OnPrem.

Vibe OnPrem is een uitgebreidere versie en wordt geïnstalleerd binnen uw eigen netwerkomgeving (of als private cloud-oplossing gehost in een datacenter).

De vele mogelijkheden zijn teveel om deze allemaal te benoemen. Daarom zijn wij graag bereid een demo op maat bij u in huis te verzorgen. Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met info@interexperts.nl.

Nieuwe website online

Sinds vorige week is de website van InterExperts flink vernieuwd. Een frisse lay-out maakt de website een stuk overzichtelijker en de verbeterde navigatie en zoekfunctie maakt alle informatie een stuk beter vindbaar. Last but not least: de Engelstalige versie van de site is tegenwoordig een stuk completer.

Bekijk de nieuwe website op www.interexperts.nl.

Dupaco Sailing Cup

Zondag 12 juni vond het jaarlijks terugkerende partner evenement van Dupaco plaats. Het gecombineerde SEP/InterExperts-team heeft dit jaar samen met een aantal klanten en relaties meegestreden op een klassieke platbodem op het Markermeer. Deze platbodem, de WON 119, lag enkele jaren geleden nog als oud schroot op de wal, maar kon dit jaar in zijn volle glorie meedoen. Samen met nog 14 botters op het Markermeer zat de wedstrijdmentaliteit er goed in, iedereen deed zijn best om te winnen, maar bovenal was het echt genieten.

Bekijk ook enkele foto's van dit evenement op onze website.

Tips en trucs

Sjablonen aanmaken
in GroupWise

  1. Maak een standaard e-mailbericht en kies vervolgens voor 'Bestand' -> 'Concept Opslaan'. Standaard wordt dit bericht nu opgeslagen in de map 'Werk in uitvoering'
  2. Ga naar de map waar het bericht is opgeslagen ('Werk in uitvoering')
  3. Sleep het bericht uit uw GroupWise-venster naar een plaats op de computer of het netwerk; er wordt nu een .GWI-bestand opgeslagen
  4. Door het aanklikken van het bestand wordt een nieuw bericht gemaakt met de vooraf bepaalde inhoud dat u kunt verzenden
  5. Voordeel van het verslepen naar een bestand: als u het bericht aanklikt en verstuurd vanuit de map 'Werk in uitvoering' is het verdwenen na verzenden; het .GWI-bestand blijft altijd bestaan.

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å