Grootste VMware gebruikersdag

donderdag, 21 april 2016

Grootste VMware gebruikersdag

Medio maart hield de VMware User Group (VMUG) weer haar jaarlijkse bijeenkomst. Ditmaal waren de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch het domein van zo’n 1.000 VMware gebruikers en leveranciers en volgens kenners was deze dag (NLVMUG UserCon) het grootste VMware-event ter wereld! Natuurlijk was InterExperts goed vertegenwoordigd, zodat geen enkele nieuwe ontwikkeling ons ontgaat.


Tijdens de informatiesessies en op de informatiemarkt hebben wij verschillende klanten en leveranciers gesproken en diverse nieuwe ontwikkelingen gezien en gehoord. Wij maken u vast van twee interessante zaken deelgenoot, Docker en NSX.

Docker - containervirtualisatie

U heeft er mogelijk al over gehoord, Docker. Dit is een open-source raamwerk waarmee een applicatie in een lichtgewicht, verplaatsbare container kan worden verpakt, oftewel containervirtualisatie. Zo wordt het installeren van een applicatie op een server even eenvoudig als het installeren van een mobiele app op je tablet of smartphone.

VMware heeft met Docker een partnership gesloten om containerisatie binnen VMware-infrastructuur mogelijk te maken zonder dat daarvoor een complete VM vereist is. Dit wordt gerealiseerd met VMware Proton. Voor u betekent dat snelheid, betere beheersbaarheid en besparing van kosten.

Op dit moment is VMware Proton nog niet leverbaar, de verwachting is dat dit product in de loop van 2016 op de markt komt. We houden u op de hoogte!

NSX - veiligheid

Een ander zeer interessant product op het gebied van netwerkvirtualisatie binnen Software Defined Data Centers (SDDC), is VMware NSX. Een product dat bovendien nu al beschikbaar is!

Veiligheid van uw netwerk is natuurlijk van groot belang. De aanvallen op uw netwerk worden steeds heftiger en professioneler en er zijn steeds meer aanvallen die u moet afslaan. Aan de andere kant is het onpraktisch dat uw hardware firewall een volledig eigen omgeving is, met eigen beheertools. VMware NSX helpt u om een geïntegreerd "Zero trust" security model te bouwen.

Door aanpassing van het operationele model van een virtuele machine in uw datacenternetwerk, kunt u uw netwerk en de beveiliging verbeteren. Zo kunt u uw omgeving, zonder specialistische firewallkennis, nog beter beveiligen. En dit impliceert ook kostenbesparing voor u.

Meer weten over VMWare, Docker, NSX en wat InterExperts hierin voor uw organisatie kan betekenen? Bel dan Geert Wirken voor een afspraak, 088 – 88 20 400.

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å