Efficiënt en beveiligd examens doen met Digitale Toetsomgeving

dinsdag, 9 juni 2015

Efficiënt en beveiligd examens doen met Digitale Toetsomgeving

Menig hogeschool of universiteit kampt met hetzelfde probleem. Men wil toetsen digitaal afnemen, maar het klaarzetten van alle PC’s is zeer tijdrovend en arbeidsintensief (als er überhaupt voldoende PC’s beschikbaar zijn) en ook de beveiliging van de apparatuur is een issue. Vanuit onze contacten in de onderwijswereld weten we dat deze aspecten bijv. ook binnen een aantal hogescholen in Nederland bekend zijn. Daarom nodigde InterExperts, i.s.m. Hogeschool Rotterdam, deze 2 hogescholen eind mei uit voor een eerste demonstratie van de Digitale Toetsomgeving.

Virtuele toets

Om het gemak en effect van de Digitale Toetsomgeving optimaal te demonstreren, werd gedurende de afspraak een toets geënsceneerd. De gasten stonden in ruimte 1 en in ruimte 2 stonden uitsluitend computers, die ingezet zouden moeten worden voor de ‘toets’. En met een enkele druk op de knop was duidelijk dat de fictieve toetskandidaten, zonder tussenkomst van een IT-specialist, op de aangewezen computers direct aan de slag konden met hun toets en alle ‘hulpmiddelen’ waren uitgesloten.

Toetsomgeving

Automatisch opstarten en afsluiten

Hoe werkt de Digitale toetsomgeving? Allereerst kiest u zelf het programma waarin u uw digitale toetsen afneemt, zoals MapleTA. Met de Digitale Toetsomgeving creëert u vervolgens een beveiligde omgeving om deze toetsen af te nemen. Gewoon met uw reguliere computerapparatuur en zonder extra inzet van bijvoorbeeld de IT-afdeling.

U bepaalt vooraf welke computers van uw school tot de Digitale Toetsomgeving horen. Vervolgens kiest u in deze beheersapplicatie een toetsdatum en tijdstip en u geeft aan welke computers of welk toetslokaal gereserveerd moeten worden. Voorafgaand aan de toets start elke PC vervolgens automatisch op in een beveiligde toetsomgeving (dus zonder tussenkomst van de IT afdeling). Internet, extra geïnstalleerde software, opgeslagen documenten of andere zaken die fraude in de hand werken, zijn hierbij uitgesloten. En na afloop van de toets gaan de computers weer automatisch naar de reguliere situatie met internet, toegang tot netwerkdocumenten en dergelijke. Bovendien kunt u de toetsmomenten lang van tevoren inplannen en mochten er onverwacht meer examenkandidaten verschijnen, dan kunt u zelfs nog tijdens de toets extra werkstations inzetten.

Bel voor meer informatie of een demonstratie!

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å