BIM in de cloud, zonder grote investeringen

vrijdag, 22 mei 2015

BIM in de cloud, zonder grote investeringen

Of u nu architect, aannemer, wegenbouwer of installateur bent, in de bouwwereld is BIM (Building Information Modelling) niet meer weg te denken. Tijdens het bouwproces wordt alle informatie van alle disciplines op 1 plaats digitaal opgeslagen. Een 3D model visualiseert het totale project en tekenfouten worden automatisch herkend.

Maar hoe kunnen bouwpartijen het beste samenwerken zonder grote investeringen? Op een manier waarbij alle informatie overal beschikbaar is en altijd up-to-date is?

InterExperts is de bouwexpert
Met 20 jaar ervaring in de bouwwereld en jarenlange ervaring op het gebied van open software is InterExperts expert op het gebied van BIM.
Onder het motto ‘BIM in de Cloud’ organiseerde InterExperts daarom op 20 mei een seminar voor bedrijven uit de bouwwereld.

InterExperts en haar partners verzorgden presentaties over nieuwe producten, zoals de Online BIM Werkplek en de Bouwpas.nl. Daarnaast vielen de presentaties over veilig bestanden delen en de presentatie over BIM in het bouwonderwijs van de TU Delft zeer in de smaak.

In een zeer ontspannen en open sfeer werd vervolgens volop gediscussieerd over onderwerpen als veiligheid, beheer, beschikbaarheid en delen van documenten en systeemvereisten.

Online BIM Werkplek
Om grote financiële investeringen te beperken en de schaalbaarheid zo flexibel mogelijk te houden, heeft InterExperts de Online BIM Werkplek ontwikkeld.
Hiermee zijn kostbare investeringen overbodig, betaalt u een vaste prijs en beschikt u altijd over voldoende capaciteit. Het enige dat u nodig heeft, is een online werkplek in het datacenter van InterExperts. De Online BIM Werkplek ondersteunt alle gangbare BIM-applicaties, inclusief AutoCAD en Autodesk Revit. Het dagelijkse beheer (zoals updates) nemen wij u volledig uit handen.

Piekbelasting
Heeft u te maken met incidentele grote projecten of meerdere projecten tegelijkertijd? Ook dan biedt de BIM-cloud van InterExperts uitkomst. Bij ons kunt u een vaste of tijdelijke BIM werkplek huren om zo de piekbelasting op te vangen. Uw medewerkers maken vanaf hun werkplek/bouwterrein (waar dan ook ter wereld) verbinding met de Online BIM Werkplek, waardoor ze zelf geen kostbare werkstations meer nodig hebben en toch altijd en overal over de juiste gegevens kunnen beschikken.

Veiligheid
Een standaard onderdeel van Online BIM Werkplek is een oplossing voor het veilig en efficiënt delen van projectdocumenten binnen het team. Alle relevante documenten staan zo bij elkaar en u deelt ze eenvoudig met derden. Waarbij u precies kunt bepalen welke gebruikers welke bestanden met wie mogen delen. Zo kunnen uw medewerkers en externe partijen overal en altijd met de juiste informatie aan de slag, in een beveiligde omgeving en volgens de regels die u heeft bepaald.

Kansen en mogelijkheden voor u
De specialisten van InterExperts hebben 20 jaar ervaring in de bouw en ervaring met de best beschikbare it-technieken. Daardoor kunnen wij u goed adviseren over de kansen, mogelijkheden en risico's met BIM.

Wilt u weten of de Online BIM Werkplek geschikt is voor uw organisatie? Of wilt u graag de technieken die wij gebruiken inzetten in uw bedrijf? Bel InterExperts op 010 - 291 9610 en we maken graag een afspraak met u om de mogelijkheden door te nemen.

Contact opnemen?

InterExperts kan u helpen bij het oplossen van uw IT problemen. Met jarenlange ervaring bij grote én kleine bedrijven zijn wij een uitstekende dienstverlener met een no-nonsense aanpak! Neem nu contact met ons op! å

Trotse leverancier van o.a.

 
Bekijk meer van onze referenties! å